Kradol dva dni po sebe. Vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy. Ženu prepadol 20 ročný mladík. Kradli drôty pri železničnej trati.

16.02.2012 Celý región

Kradol dva dni po sebe:
Staroľubovnianskí policajti obvinili z prečinu krádeže 27 ročného muža zo Starej Ľubovne.
Obvinený muž prišiel v nedeľu 12.2.2012 v čase okolo 12:40 h do jedného z obchodných domov v Starej Ľubovni. Na predajnej ploche si vložil pod bundu dve 0,7 l fľaše s alkoholom a bez zaplatenia prešiel okolo pokladne. Tu ho však zastavil pracovník SBS, ktorý privolal políciu. Keďže sa obdobného skutku dopustil v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch, bolo jeho konanie kvalifikované ako trestný čin. Po vznesení obvinenia a vykonaní ďalších potrebných úkonov bol prepustený a stíhaný je na slobode.
Nasledujúci deň však prišiel do jednej z predajní elektra v Starej Ľubovni, kde z ukradol hernú konzolu XBOX, ktorú následne predal neznámej osobe za 10,-Eur. Policajti ho však krátko po krádeži vypátrali, zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Aj v tomto prípade mu bolo vznesené obvinenie pre prečin krádeže, avšak tentokrát nebol prepustený na slobodu, ale bol umiestnený do cely policajného zaistenia a je riešený v tkz. super rýchlom konaní, pričom dnes by mal o jeho vine a treste rozhodnúť súd.

Vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy:
Z prečinu ublíženia na zdraví obvinili včera svidnícki dopravní policajti 29 ročného muža z Poľska.
Počas včerajšieho dopoludnia viedol obvinený muž nákladné auto MAN po ceste medzi obcami Šarišský Štiavnik a Radoma, okr. Svidník, smerom na Giraltovce. V dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy na zasneženej vozovke dostal pri prejazde pravotočivej zákruty šmyk, prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim osobným autom Opel Vectra. Pri dopravnej nehode utrpel vodič (58r.) osobného auta a jeho jedna spolujazdkyňa (50r.) ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia asi 7 dní. Druhá spolujazdkyňa (23r.) sediaca na zadnom sedadle utrpela ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia asi 4 týždne. Požitie alkoholu u vodičov zistené nebolo. Obvineného vodiča stíha polícia na slobode.
Aj v súvislosti s touto nehodou a zhoršenými poveternostnými podmienkami polícia upozorňuje vodičov, aby znížili rýchlosť jazdy a zvýšili pozornosť a opatrnosť.
 
Ženu prepadol 20 ročný mladík:
Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže 20 ročnému mužovi z Popradu.
Obvinený Popradčan mal 15.1.2012 v čase okolo 6:15 h prepadnúť na sídlisku JUH III v Poprade 50 ročnú ženu. Na chodníku medzi areálmi základnej a materskej školy na ženu najprv začal kričať, aby mu dala svoju kabelku a tiež peniaze, pričom ju chytil za kabelku, ktorú mala prevesenú cez ľavú ruku. Následne kabelku začal ťahať, ale žena sa bránila. Keď sa mu naďalej nedarilo zmocniť sa kabelky, sotil do ženy, ktorá následkom toho spadla. V tom sa obvinenému kabelku podarilo vytrhnúť a utiekol preč. Medzitým vybral z kabelky peňaženku, ktorú si nechal a kabelku zahodil. V peňaženke mala poškodená peniaze, bankomatovú kartu a preukaz poistenca. Pri lúpeži utrpela žena drobné zranenie, ktoré si nevyžiadalo lekárske ošetrenie a taktiež bola poškodená kabelka a kabát, ktorý mal na sebe. Celková škoda bola predbežne vyčíslená na 65.- €. Po zadržaní a vznesení obvinenia bol Popradčan umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Kradli drôty pri železničnej trati:
Humenskí železniční policajti obvinili včera z prečinu krádeže 28 ročného muža z obce Naciná Ves, okr. Michalovce.
Obvinený muž spolu s 27 ročným mužom z tej istej obce odcudzil 14.1.2012 v úseku železničnej trate Humenné - Brekov súčasť nefunkčného nadzemného telefónneho vedenia. Dvojica odtiaľ zobrala 2 ks bronzového drôtu o priemere 2,8 mm a dĺžke spolu 14 metrov. Tie po odlomení stočili a následne chceli odpredať v zberni druhotných surovín. Spôsobená škoda bola vyčíslená na najmenej 4,36.- €. Keďže obvinený bol za obdobný čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutý pokutou, bolo jeho konania kvalifikované ako trestný čin. Stíhaný je na slobode.

Štvorica obvinených z krádeže v Hermanovciach:
Z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil včera prešovský policajný vyšetrovateľ štyroch mužov (23r, 25r., 32r., 34r.) z Hermanoviec, okr. Prešov.
Obvinená štvorica prišla v pondelok (13.2.2012) v čase okolo 21:30 h na pozemok jedného z rodinných domov v Hermanovciach. Dvaja z nich ostali strážiť pri plote a dvaja prešli k murovanej šope, na ktorej z dverí odstránili visiaci zámok. Následne odtiaľ ukradli štyri vedrá, dve elektrické predlžovačky, prikrývku a oteplenú bundu. Tieto veci prehodili cez plot, pričom vtedy boli vyrušený obyvateľom obce a tak z miesta ušli. So sebou zobrali len vedrá a prikrývku, zbytok nechali pri plote. Ešte v ten istý večer policajti všetkých štyroch zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Po vznesení obvinenia boli umiestnení do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ podnet na ich vzatie do väzby.

Muž spal v cudzom dome, do ktorého sa vlámal:
Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil dnes 37 ročného muža z Nižnej Jabloky z prečinu porušovania domovej slobody.
Obvinený muž prišiel v nedeľu v noci k jednému z neobývaných domov v obci Dlhé n/Cirochou a na jednom z okien rozbil okno. Cez takto vzniknutý otvor vošiel dnu. Z postele v spálni zobral perinu, preniesol ju do izby pri kuchyni, kde si ustlal a zaspal. Na druhý deň ho v dome našla spať policajná hliadka, ktorá prišla preveriť oznámenie o vlámaní do domu. Policajti muža zadržali a predviedli ho na policajné oddelenie, kde bol ponechaný do vytriezvenia a následne mu bolo vznesené obvinenie.
Okrem tohto skutku bol muž obvinený aj z nedeľňajšej krádeže vlámaním do istého pohostinstva v Snine.
 

Vyberte región